Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Termodinamika

Főoldal » Középiskola » Fizika
706
Mennyi hőre van szükség hogy 5kg -10 C hőmérsékletű jeget megolvasszunk?
A jég faj hője c=2,093 kj/kg•K
Olvadáshoje pedig Lo = 335 Kj/kg
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Először felmelegítjük a jeget az olvadáspontjára:

`Q_1` = `c*m*DeltaT` = `2.093*5*10` = 104,65 kJ

A jeget megolvasztjuk:

`Q_2` = `m*L_o` = `5*335` = 1675 kJ

A teljes hőmennyiség:

`Q` = `Q_1+Q_2` = 104,65+1675 = `color(red)("1779,65 kJ")`.
1