Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek

Főoldal » Középiskola » Matematika
319
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
gömb térfogata: (4×r³×π)/3

A nagyobb gömb sugara 1 dm
térfogata:

(4*1³*π)/3 = 4,189 dm³

A kisebb gömb sugara 5 mm
térfogata:

(4*5³*π)/3 =523,599 mm³ = 0,000523599 dm³

Tehát egy nagy golyóból 4,189/0,000523599= 8000,4 ---> 8000 darab kisebbet lehet kiönteni.

0