Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Határozza meg c értékét ha az x^2+√2x+c=0 egyenletnek pontosan egy megoldása van.

Főoldal » Középiskola » Matematika
522
Határozza meg c értékét ha az x^2+√2x+c=0 egyenletnek pontosan egy megoldása van.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`x^2+root()(2)*x+c` = 0

Ha teljes négyzetté tudod alakítani, akkor nyert ügyed van.

`(x+root()(2)/2)^2` = `x^2+root()(2)*x+(root()(2)/2)^2`

c = `(root()(2)/2)^2` = `2/4` = `1/2`
0