Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia, segítsetek!

Főoldal » Középiskola » Kémia
583
Azonos hőmérsékleten és nyomáson hányszor nehezebb 1m³ klórgáz, mint 1m³ oxigéngáz?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Ahányszor nagyobb a moláris tömege:

x = `M_(Cl_2)/M_(O_2)` = `71/32` = 2,22-szer nehezebb a klórgáz, mint az oxigéngáz azonos körülmények között.
0