Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
408
Fejezd be az egyenletet és nevezd el a termékeket is 8 p

CH 3-Cl + NH3 = ........... +.............. = ...................... +.......................

név ........... ................ ........................
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`CH_3-Cl` + `NH_3` = `CH_3-NH_2` + `HCl`

Klór-metán (metil-klorid) + ammónia = metil-amin (aminometán) + hidrogén-klorid

`CH_3-Cl` + 2 `NH_3` = `CH_3-NH_2` + `NH_4Cl`

Klór-metán (metil-klorid) + ammónia = metil-amin (aminometán) + ammónium-klorid

0