Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
421
Fejezd be az egyenletet és nevezd el a termékeket

C 2 H 5-NH 2 + H 2 O =

C 3H 6-NH 2 + H 2 SO 4 =
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`C_2H_5-NH_2` + `H_2O` = `C_2H_5-NH_3^+` + `OH^-`

`C_3H_7-NH_2` + `H_2SO_4` = `C_3H_6-NH_3^+` + `HSO_4^-`

vagy

2 `C_3H_7-NH_2` + `H_2SO_4` = `(C_3H_7-NH_3)_2SO_4`


`C_3H_6-` semmiképp sem jó, nem stimmelnek a vegyértékek. Vagy `C_2H_5-`-csoport helyette.
0