Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika(dinamika)

Főoldal » Középiskola » Fizika
525
Egy 2 kg tömegű fahasábot húzunk egy asztallapon. Az asztal és a hasáb között a súrlódási
együttható 0,2.
a, Mekkora a test gyorsulása, ha a húzóerő 10 N?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
dinamika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Tömeg (m) = 2 kg
húzóerő (Fh) = 10 N
súrlódási együttható (μ) = 0,2
g = 10 m/s²

Kiszámoljuk először a súrlódási erőt (Fs)
Fs = μ×m×g = 0,2×2×10 = 4 N

Gyorsulás: a = (Fh-Fs)/m

a = (10-4)/2 = 3 m/s² a gyorsulása
Módosítva: 5 éve
0