Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy körlap területe 4,3 m^2-rel kisebb, mint a körülírt négyzet területe. Mekkora a körlap területe?

Főoldal » Középiskola » Matematika
990
Egy körlap területe 4,3 m^2-rel kisebb, mint a körülírt négyzet területe. Mekkora a körlap területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Terület, körlap
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha a kör sugara r, a négyzet oldalának hossza 2r.

`(2r)^2`-4,3 = `r^2*pi`

`4r^2`-4,3 = `3.14r^2`

`0.86r^2` = 4,3

`r^2` = `4.3/0.86` = 5

T = `r^2*pi` = `5*3.14` = 15,7 `m^2`
1