Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Határozzuk meg a kör kerületét, ha a területe 18 cm^2.

Főoldal » Középiskola » Matematika
639
Határozzuk meg a kör kerületét, ha a területe 18 cm^2.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kor, Terület
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
T = `r^2*pi`

r = `root()(T/pi)` = `root()(18/3.14)` = 2,39 cm

K = `2*r*pi` = `2*2.39*3.14` = 15,04 cm
1