Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora a kör sugara, ha területe 2cm^2?

Főoldal » Középiskola » Matematika
714
Mekkora a kör sugara, ha területe 2cm^2?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kor, sugár, cm, 2
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A kör területének képlete: T = r²×π
Tudjuk, hogy ez 2 cm², így felírhatjuk a következő egyenletet:

r²×π = 2
r² = 0,637
r = 0,797 (kb. 0,8)

Tehát 0,8 cm a sugara.
1