Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
440
Sziasztok segítenének sos. Elektromos ellenállásra kellene nekem 10igaz hamis állítás előre is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1

- Az elektromos ellenállás a fogyasztó kivezetésein mért feszültség és a fogyasztón áthaladó áramerősség szorzata (hamis)

- Az ellenállás az R = `U/I` képlettel számítható (igaz)

- Az ellenállás mértékegysége az amper (hamis)

- 1 `Omega` = 1000 `kOmega` (hamis)

- 1000 `mOmega` = 1 `Omega` (igaz)

- Sorosan kapcsolt fogyasztók ellenállásának összege egyenlő az eredő ellenállással. (igaz)

- Párhuzamosan kapcsolt fogyasztók ellenállása külön-külön mindig nagyobb, mint az eredő ellenállás. (igaz)

- Az ellenállás nem függ a hőmérséklettől (hamis)

- A vezető ellenállása a vezető hosszával egyenesem arányos. (igaz)

- A vezető ellenállása a vezető keresztmetszetével egyenesen arányos (hamis)

- Az ellenállás a vezetőképesség reciproka (igaz)
0