Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Testek!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1408
Az alábbi házi feladatokat kaptam:

1. Egy téglatest alakú betonlap méretei 45cm;90cm;5cm. Mekkora a betonlap tömege, ha 1dm³ beton tömege 2,2kg?

2. Egy szoba 5,6 m hosszú és 3,2 m magas. Az alapterülete 24,64 m². Milyen széles a szoba? Mekkora a térfogata?

3. Egy kocka alakú zárt tartály 13,5m² lemezekből készült. Mekkora a tartály egy éle? Hány köbméter víz fér a tartályba?

Köszönöm a válaszokat! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1.
Térfogata kell dm3-ben.
45 cm = 4,5 dm
90 cm = 9 dm
5 cm = 0,5 dm
4,5*9*0,5=20,25 dm3

20,25*2,2=44,55 kg a tömege

2.
24,64 m=x*5,6m /5,6
4,4 m=x

A szoba szélessége 4,4 méter.

Térfogata:
4,4*5,6*3,2=78,85 m3

3.
Lemez=négyzet (ezekből épül fel a kocka)
Négyzet területe: a2
13,5 m2 /gyökvonás
3,675 méter egy éle

Térfogata (kockáé) a3
3,6753=49,64 m3 víz fér bele
1