Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika - nyomás kiszámítása

Főoldal » Általános iskola » Fizika
615
Egy tömör alumínium kocka egyik éle 2 dm, számold ki mekkora a talajra gyakorolt nyomása!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Egyszerű. ki kell számolni az alumínium kocka tömegét.. amihez tudnunk kell az alumínium sűrűségét.. és a kocka térfogatát,
Tudjuk hogy a kocka éle 2dm -hosszú (20cm). ezért V(kocka)=a3=(20cm)3=8000cm3
Az alimínium sűrűsége 2.7g/cm3 így a tömege m=8000cm3*2.7g/cm3=21600g=21.6kg.
A nyomás pedig: a kocka súlyát osztva az egyik lap területével..
Fsúly=m*g=21.6kg*10m/s2=216N
P (nyomás)=F/A=216N/(0.2m)2=6500N/m2=6.5kPa

De lehet hogy rosszul számoltam
Módosítva: 5 éve
0