Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria 8.osztály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
711
Segítetek?

Mekkora a háromszög 9 cm-es oldalához tartozó magassága, ha a 7 cm-es oldalához tartozó magasság 5,5 cm?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`a*m_a` = `b*m_b`

`m_a` = `(b*m_b)/a` = `(7*5.5)/9` = `color(red)(4.2dot(7) cm)`
0