Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria 8.osztály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
412
₄₄Tudtok segíteni?

Egy téglalap hosszabbik oldala 7/4 - e a másiknak, kerülete 25,3 m. Számítsd ki a sokszög oldalait és a területét.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
25,3=2·(x+7/4·x)
25,3=5,5x
x=4,6 méter
Oldalak 4,6 és 8,05 méter. Terület 4,6·8,05=37,03 m²
0