Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
335
Egy tanári kísérletben egy leveg®vel a lejto fölött tartott test ereszkedését vizsgálják. Mekkora gyorsulással mozog a lejtő n
súrlódás nélkül mozgó test, ha a lejtő dő lésszöge 7,99◦? (A test tömege 0,54kg.)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, házi
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
a = `g*sinalpha` = `10*sin7.99` = 1,39 `m/s^2`
0