Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
409
Egy szélcsatornás vizsgálatban közelegenállási alak-tényező értéket mértek. (A levegő s¶r¶sége 1,29 kg ) Mekkora a tényező
m3 értéke, ha a test homlokfelülete 236 cm2, és 335 m-os szélsebességnél 61,5N nagyságú erot mértek.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, házi
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
F = `k*A*rho*v^2`

k = `F/(A*rho*v^2)` = `61.5/(0.0236*1.29*33.5^2)`= 1,8

ha `1/2`-es szorzó is van a képletben (van ahol ezt, van ahol azt használják), akkor kétszerannyi az eredmény (3,6).

(szélsebességre 33,5 `m/s`-ot írtam, az a valószínűbb).
0