Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika segítség

Főoldal » Középiskola » Fizika
429
Egy autó 4180N súly hatására 5,5 cm-rel ereszkedik meg. Mekkora a kerekeket fenntartó rugók rugóállandója, ha feltételezzük, hogy a négy kerék egyforma rugóin egyenletesen oszlik el a terhelés?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, házi
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Egy rugóra eső terhelés:

F = `F_e/4` = 1045 N

x = 5,5 cm = 0,055 m

F = `D*x`

D = `F/x` = `1045/0.055` = 19000 `N/m` = 190 `N/(cm)`
0