Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
378
Egy kísérlet során a tanteremben szeretnénk bemutatni a gravitációs vonzás jelenségét. Mekkora távolságból fogja két egyaránt 3,9kg tömeg test 2,846nN erovel vonzani egymást?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, fizika, házi
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
F = `2.846*10^(-9)` N

`m_1` = `m_2` = 3,9 kg

G = `6.67*10^(-11)` `N/(m^2*kg^2)`

F = `G*(m_1*m_2)/r^2`

r = `root()(G*(m_1*m_2)/F)` = `root()(6.67*10^(-11)*(3.9*3.9)/(2.846*10^(-9))` = 0,597 m = 59,7 cm
0