Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematikusok segítsetek!!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
308
Csak a 6-s feladat kell!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A háromszög területe: T = (alap*magasság)/2
Itt az alap az oldal lesz, ami 3,4 cm, a magasság pedig 58 mm = 5,8 cm.
Tehát a területe: (3,4*5,8)/2 = 9,86 cm²

Ennek a háromszögnek nem lehet másik oldala 5 cm, mert az oldalnak mindenképp hosszabbnak kell lenni, mint a magasságnak, tehát ennek nem lehet kiszámolni a magasságát.
0