Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!!! Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
294
Pls most kenee...
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Valaki? Pls...
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

Ilyen fordított arányosság összefüggéseket kell felírni:

6,


`1/1` + `1/1.5` = `1/x`

`3/3` + `2/3` = `1/x`

`5/3` = `1/x`

x = `1/(5/3)` = `3/5`

Együtt tehát `3/5` óra alatt pakolnak össze (36 perc).

7,

Mint az előzőnél:

`1/20` + `1/30` = `1/y`

`3/60` + `2/60` = `1/y`

`5/60` = `1/y`

y = `60/5` = 12 perc alatt hámozzák meg együtt.
0