Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Logaritmikus egyenlet

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
283
Tudna nekem valaki segíteni ebben a logaritmikus egyenletben? Előre is köszönöm szépen.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

2
log5(3×-1)-log5(×+2)=1
0

`log_5 (3x-1)` - `log_5 (x+2)` = 1

x `in` `RR`; x `gt` `-1/3`

1 = `log_5 5`

logaritmustalanítás:

`(3x-1)/(x+2)` = 5

3x-1 = 5x+10

-2x = 11

x = -5,5 A kezdeti feltételeknek ez nem felel meg, nincs megoldása az egyenletnek.
0