Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
405
Egy tanulónak 20 feladatot kellett megoldania. Minden jó megoldás 1 pontot jelentett, minden rossz eredmény 2 pont levonással járt. Hány feladatot oldott meg jól, ha a végén 11 pontja lett?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Sos!
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Tegyük fel, hogy x feladatott oldott meg jól. Mivel 20 feladat van összesen, így a rosszul megoldott feladatok száma 20-x
Minden jól megoldottra 1 pontot kap, így ebből 1*x pontja lesz
Minden rosszul megoldottra -2 pontot kap, így ebből -2*(20-x) = -40+2x pontja lesz

Tudjuk, hogy a kettő összege 11:
x+(-40+2x) = 11
x-40+2x = 11
3x = 51
x = 17

Tehát 17 feladatot oldott meg jól, és 3-mat rosszul.
1