Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
424
Egy verseny hat helyezettje között kiosztott jutalmak összértéke 265 000 Ft.Az első helyezettet követők jutalma mindig 15 000 Ft-tal kevesebbet ér mint az őt közvetlenül megelőzően. Hány forintot kaptak a helyezettek?
1. helyezett: ......................
2. helyezett: ......................
3. helyezett: ......................
4. helyezett: ......................
5. helyezett: ......................
6. helyezett: ......................
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Sos!
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1. x
2. x-15.000
3. x-30.000
4. x-45.000
5. x-60.000
6. x-75.000

x+(x-15.000)+(x-30.000)+(x-45.000)+(x-60.000)+(x-75.000)=265.000
6x-225.000=265.000
6x=490.000
x= 81.667 (kerekített érték, így a vége sajnos 2 forinttal több lett....)

1. 81.667
2. 66.667
3. 51.667
4. 36.667
5. 21.667
6. 6.667
1