Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek légyszii

Főoldal » Középiskola » Matematika
449
Írd fel szorzatalakban az a²-b² azonosságot használva
49-x²=
64-x²=
9-a²=
16x²-1=
16x²-25=
25a²-100=
x²-81=
a²-36=
x²-4=
4x²-81=
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
49-x²= 72 - x2 = (7 - x) * (7 + x)

64-x²= 82 - x2 = (8 - x) * (8 + x)

9-a²= 32 - a2 = (3 - a) * (3 + a)

16x²-1= (4x)2 - 12 = (4x - 1) * (4x + 1)

16x²-25= (4x)2 - 52 = (4x - 5) * (4x + 5)

25a²-100= (5a)2 - 102 = (5a - 10) * (5a + 10)

x²-81= x2 - 92 = (x - 9) * ( x + 9)

a²-36= a2 - 62 = (a - 6) * (a + 6)

x²-4= x2 - 22 = (x - 2) * (x + 2)

4x²-81= (2x)2 - 92 = (2x - 9) * (2x + 9)
0