Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Rövid matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
293
A csatolt képen kijelöltek a feladat. Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1


szorzattá alakítjuk:

a,

x(x-5) = 0

szorzat akkor nulla, ha valamelyik tényezője nulla.

`x_1` = 0

`x_2` = 5

g,

`7x^2`= -9x /+9x

`7x^2+9x` = 0

x(7x+9) = 0

mint az elsőnél

`x_1` = 0

7x+9 = 0

`x_2` = `-9/7`
1