Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Rövid matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
289
A csatolt képen kijelöltek a feladat. Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a)
3*(x-2)*(x+3) = 0

Akkor lesz a szorzat 0, ha valamelyik tagja 0. Ez kétféle esetben lehetséges:
1. eset:
x-2 = 0
x = 2

2. eset
x+3 = 0
x = -3

Tehát a két megoldás 2 és -3.

d)
Itt is ugyanezt kell megvizsgálni, hogy mikor lesz valamelyik tag 0.
1. eset
7x = 0
x = 0

2. eset
5x-2 = 0
5x = 2
x = 2/5

Tehát a két megoldás 0 és 2/5.

g) Itt átrendezzük az egyenletet:
x²-169 = 0
x² = 169
gyököt vonunk:
x = 13 és -13

Tehát a két megoldás a 13 és a -13 (mert nem szabad elfelejteni a negatív gyööt sem)
1