Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség

Főoldal » Középiskola » Matematika
299
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
-1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a) 22 diák van, belőlük véletlenszerűen választunk 5-öt, egyszerre:
22 alatt az 5 = 26334 féleképp lehet kiválasztani őket.

(hogyha nem egyszerre választjuk ki őket, hanem egymás után, akkor pedig mivel elsőként 22 diákból, majd 21 diákból stb. választunk, így:
22*21*20*19*18 = 3160080 féleképp lehet őke kiválasztani.)

b) Mivel mindenki töriből felel elsőre, így az első felelőként 5 diákból választhatunk. Ha ő lefelelt, akkor a maradék 4-ből kell választani, és így tovább. Így összesen:
5! = 5*4*3*2*1=120 féle sorrendben felelhetnek.
Módosítva: 5 éve
1