Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1939
Igaz vagy hamis?

1. Ha két szám összege természetes szám, akkor mindkét szám is természetes szám

2. Bármely két egész szám összege egész szám

3. Bármely két egész szám különbsége egész szám

4. Ha két szám szorzata egész szám, akkor mindkét tényező egész szám

5. Ha két szám hányadosa egész szám, akkor az osztandó és az osztó is egész szám

6. Ha szorzat tényezői azonos előjelűek, akkor a szorzat pozitív

7. A 0-tól különböző szorzat pozitív, ha negatív tényezőinek száma páros

8. Az összeadás eredménye a tagok sorrendjétől függ

9. Egy szorzat tényezői mindig felcserélhetőek

10. Egy összeget úgyis megszorozhatunk egy számmal, hogy minden tagját megszorozzuk, és az így kapott szorzatokat összeadjuk

11. A Deltoid összeállítható két egyenlőszárú háromszögből

12. A Deltoid összeállítható két egybevágó háromszögből

13. A Deltoidnak csak egy derékszöge lehet

14. Minden trapéznak egy szimmetriatengelye van

15. Van olyan trapéz, amelyik egyenlő szárú, de tengelyesen nem szimmetrikus

16. Minden olyan négyszög, amelynek átellenes oldalai egyenlőek Paralelogramma

17. Az olyan négyszög, amelynek szemközti szögei egyenlőek Paralelogramma

18. Ha egy négy szög átlói felezik egymást, akkor a négyszög Paralelogramma

19. Van olyan Paralelogramma, amelynek
két-két szomszédos szögének összege 180°

20. Nincs olyan Paralelogramma, amelynek minden szöge egyenlő

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1. Hamis (pl.: -6 + 8 = 2 )
2. Igaz
3. Igaz
4. Hamis (pl.: 6 * 2/3 = 12/3 = 4)
5. Hamis (pl.: (2/3) : (2/3) = 1)
6. Igaz
7. Igaz
8. Hamis (összeadás kommutatív, azaz 3 + 5 = 5 + 3 = 8 )
9. Igaz
10. Igaz (disztributivitás)
11. Igaz
12. Igaz
13. Hamis (pl.: a négyzet is deltoid)
14. Hamis (pl.: a téglalap , a négyzet is trapéz)
15. Hamis
16. Igaz
17. Igaz
18. Igaz
19. Igaz (pl.: a téglalap is paralelogramma)
20. Hamis (pl.: a téglalap is paralelogramma)
1