Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos kémia házi

Főoldal » Általános iskola » Kémia
511
Hány tömeg%-os az a kénsav oldat amelynek 0,25dm³-e 92g kensavat tartalmaz?
Az oldat sűrűsége 1,22g/cm³
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
Az oldat tömege:

m = `rho*V` = `1.22*250` = 305 g

305 g oldatban van 92 g kénsav

100 g oldatban van `100/305*92` = 30,16 g kénsav

A kénsavoldat 30,16 tömeg%-os.
0