Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Az atom felépítéseô

Főoldal » Általános iskola » Kémia
765
Csatolom a képet
A házikós a házi
Aki segít előre is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

3
Ez eléggé sok, de nem megoldhatatlan.

Első képen:
[Név] [Vegyjel] [Protonszám] [Neutronszám] [Elektronszám] [Rendszám] [Tömegszám]
[Hidrogén] [H] [1] [0] [1] [1] [1.008]

Csak egy Példa:
[Vas] [Fe] [26] [29] [26] [26] [55.845 -> ~= 55.9]

Miért is:
proton = rendszám
neutron = atomtömeg - rendszám
elektron = rendszám
rendszám = táblázat
tömegszám ~= atomtömeg (izotópok rendszáma * előfordulási arány / 100)

A fentiekből is látható, hogy egy jó periódusos táblázatból kiolvasható:
Ajánlom az alábbit:
http://www.ptable.com/?lang=hu#Writeup/Wikipedia

Ebben még részletes infó is van az adott elemről.
0

2. kép.

14. feladat:
a: protonszám
b: proton, neutron
c: elektron
d: proton, neutron
e: rendszám
f: proton + neutron (azaz nukleonok)

15:
.....proton....
.....neutron...
0

3. kép.
17. feladat.
1: pozitív
2: rendszám
3: elektron
4. atommag
5: neutron
6: proton

megfejtés: izotop
0