Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Azonos alkilcsoportokat tartalmazó éter moláris tömege 74 g/mol. Állapítsuk meg az éter összegképletét!

Főoldal » Középiskola » Kémia
461
azonos alkilcsoportokat tartalmazó éter moláris tömege 74 g/mol. állapítsuk meg az éter összegképletét
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, tömeg, moláris, alkilcsoportok
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Az éter szerkezete a leírtak alapján:
CnH2n+1 - O - CnH2n+1
M=74g/mol
74= 16+2*12n+2*2n+2
74 = 18+28n

28n = 56

n = 2

A keresett vegyület a dietil-éter. Összegképlete:
C4H10O


Ehhez az összegképlethez tartozó konstitúciós képletek
4 alkohol és 3 éter van ilyen összegképlettel.
0