Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűség számitás

Főoldal » Általános iskola » Matematika
925
Feladat:Az Erős Leszel SE kosárlabda-szakosztályába járo 10 tag életkorának átlaga 28 év.Egy játékos távozott közülük,így az ott maradt 9 játékos átlagéletkora 29 év lett.Hány éves volt,aki elment a szakosztályból?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Tehát, ha 10 ember átlag életkora 28 év akkor a 10 ember össz életkora 28*10, azaz 280 év.
Ha 9 ember átlag életkora 29 év, akkor össz életkoruk 9*29, azaz 261 év.
x+x1+x2+x3+x4+x5+x6+x7+x8+x9=280
és miután elment egy ember:
x1+x2+x3+x4+x5+x6+x7+x8+x9=261
Ha a felső egyenletet kivonjuk az alsóból el lehet hagyni az összes indexszel rendelkező x-et, és marad:
x=280-261
x=19
Tehát az ember aki elment, az 19 éves volt.
Ha van valami kérdésed nyugodtan írj! :)
0