Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 15:00-ig

Főoldal » Középiskola » Matematika
575
Számítsd ki a pontos értékét!
2*cos 60 *tg 60 -ctg 30*ctg 45+sin 45*cos 45

B
2*tg 45+ sin 45-cos (a màsodikon)45 /2 *cos (a màsodikon) 60
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A
2 * cos 60⁰ * tg 60⁰ - ctg 30⁰ * ctg 45⁰ + sin 45⁰ * cos 45⁰
Behelyettesítjük a nevezetes szögek szögfüggvényeit:
2 * cos 60⁰ * tg 60⁰ - ctg 30⁰ * ctg 45⁰ + sin 45⁰ * cos 45⁰ = 2 * 1/2 *  3  -  3  * 1 +  2 /2 *  2 /2 =  3  -  3  + ( 2 )2/4 = 2/4 = 1/2

B
2 * tg 45⁰ + sin 45⁰ * cos245⁰ / 2 * cos260⁰ = 2 * 1 +  2 /2 * (cos 45⁰)2 / 2 * (cos60⁰)2= 2 +  2 /2 * ( 2 /2)2 / 2 * (1/2)2 = 2 +  2 /2 * (2/4) / 2 * (1/4) = 2 +  2 /2 * 1/16 = 2 +  2 /32 = (64 +  2 ) / 32
0