Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek szöveges feladat sos sos sos

Főoldal » Általános iskola » Matematika
316
Két egymástól 18km fekvő faluból el indul egy időben 2 gyerek az egyik gyalog 6km/h, a másik 18 km/h sebességgel halad.
Az indulás után hány perc múlva találkoznak, milyen távolságra???
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Együttes sebességük 6+18=24 `(km)/h`

t = `s/v` = `18/24` = 0,75 óra = 45 perc múlva találkoznak

A 6 `(km)/h` sebességgel haladó gyerek 0,75 óra alatt megtett `s_1` = `v_1*t` = `6*0.75` = 4,5 km-t, az ő kiindulási pontjától ennyire találkoznak.
Módosítva: 5 éve
0