Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek szöveges egyenlet SOS

Főoldal » Általános iskola » Matematika
278
Egyenlet segítségével old meg a szöveges feladatot!

1. Egy kétjegyű szám eggyike kétszer akkora mint a másik. Ha a számból kivonjuk a jegyei felcserélésével keletkezett számot, 27 et kapunk. Melyik az eredeti szám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
2·10x+x-(10x+2x)=27 (zárójel felbontás)
20x+x-10x-2x=27
9x=27 (:9)
x=3


Ellenőrzés:
63-36=27
0