Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek egyenlet sos

Főoldal » Általános iskola » Matematika
281
7+3×=3(×+6)-2×
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
7+3x = 3(x+6)-2x

1. zárójelbontás

7+3x = 3x+18-2x

2. összevonás

7+3x = x+18

3. Egy oldalra rendezés

a, kivonunk mindkét oldalból +7-et.

3x = x+11

b, kivonunk mindkét oldalból x-et

2x = 11

4. osztjuk mindkét oldalt kettővel

`color(red)("x = 5,5")`

Ellenőrzés:

`7+(3*5.5)` = `3(5.5+6)-(2*5.5)`

7+16,5 = `3*11.5-2*5.5`

23,5 = 34,5-11

23,5 = 23,5
0