Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
335
Csatoltam képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
s(t) = 100 + 30 * lg(7t + 1)
a)
Megjelenéskor az eltelt évek száma: t = 0
s(0) = 100 + 30 * lg(7 * 0 + 1) = 100 + 30 * lg 1 = 100 + 30 * 0 = 100 darabot adnak el a megjelenéskor.
1 év múlva az eltelt évek száma: t = 1
s(1) = 100 + 30 * lg(7 * 1 + 1) = 100 + 30 * lg 8 = 127,1 = 127 darabot adnak el 1 év múlva.

b)
Megjelenéskor eladott mennyiség: 100 db
t év múlva az eladott mennyiség: 2 * 100 = 200 db
200 = 100 + 30 * lg(7t + 1) /-100
100 = 30 * lg(7t + 1) /:30
10/3 = lg(7t + 1)
lg 10(10/3) = lg(7t + 1)
log. fgv. szig. mon. miatt
10(10/3) = 7t + 1
2154,43 = 7t + 1
2153,43 = 7t
307,63 = t
Kb. 308 év múlva érné el az eladás a kezdeti eladások kétszeresét.
0