Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek kérlek!

Főoldal » Középiskola » Fizika
343
5 kg tömegű téglát 60N erővel függőlegesen felfelé húzunk. Mekkora a gyorsulás?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
G=m·g=5·10=50N

F=60N ⇒a két erő különbsége gyorsítja a testet
F-G=m·a
a=(F-G)/m=10/5=2m/s²
0