Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
591
Egy személygépkocsi tömege terheléssel együtt 1000 kg. A gépkocsi motorja 400 N tolóerőt
fejt ki. A gépkocsi 54 km/h nagyságú sebességre gyorsul fel álló helyzetből.
a) Mennyi idő alatt gyorsul fel az autó erre a sebességre?
b) Mennyi utat tesz meg a gépkocsi eközben?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, fizika, kozepsuli
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1


F = 400 N

m = 1000 kg

v = 54 `(km)/h` = 15 `m/s`

a,

F = `(m*v)/t`

t = `(m*v)/F` = `(1000*15)/400` = `color(red)("37,5 s")`


b,

a = `v/t` = `15/37.5`= 0,4 `m/s^2`

s = `a/2*t^2` = `0.4/2*37.5^2` = `color(red)("281,25 m")`
0