Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Érettségi

Főoldal » Középiskola » Matematika
684
Egy téglalap egyik oldala 5cm, területe 30 cm². Mekkora a téglalap àtlója?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A másik oldala 30/5 = 6 cm.
Az átlót (d) Pitagorasszal lehet kiszámolni:
5² + 6² = d²
d² = 25+36 = 61
d =  61 
0