Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
501
1. feladat:

Egy textilgyárban a textília mintázását végző nyomógépen 0,75 m/s sebességgel halad az anyag. Ha egy női blúzhoz 1,95 méter kell, akkor 2,5 perc alatt hány méter blúznak megfelelő anyag készül belőle?

2. feladat:

4,8 kg sóoldatban 184 gramm só van. Ebből az oldatból 3,75 kg hány gramm sót tartalmaz?

3. feladat:

8 ember egyforma egyéni teljesítménnyel dolgozik. Együttesen 13 óra alatt végeznek el egy munkát. Ugyanazt a munkát, azonos teljesítménnyel dolgozva, 5 ember hány óra alatt végezné el?

4. feladat:

Egy 74 990 Ft-os terméket szeretnénk megvásárolni, egyéves részletfizetéssel. Az áru átvételekor fizetünk 17 990 Ft-ot, majd havi törlesztésünk 12 hónapon át 5500 Ft. Az így befizetett teljes összeg az eredeti árnak hány százaléka lett?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

1,

1 s alatt 0,75 m anyag megy át

2,5 perc = 150 s alatt `150*0.75`= 112,5 m anyag megy át.

1,95 m 1 db blúz

112,5 m az `112.5/1.95` = 57,69 blúznak megfelelő anyag megy át.

2,

4,8 kg oldatban van 184 g só

3,75 kg oldat `3.75/4.8*184` = 143,75 g sót tartalmaz.

3,

8 ember a munkát 13 óra alatt végzi el.

1 ember ugyanezt a munkát `8*13` = 104 óra alatt végezné el.

5 ember ugyanezt a munkát `104/5` = 20,8 óra alatt végzi el.

4,

Összesen befizetünk:

`17990 + 12*5500` = 83 990 Ft-ot.

74990 Ft az 100%

83990 Ft az `83990/74990*100` = 112%-ot kell fizetni.
0