Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Keringési frekvencia

Főoldal » Középiskola » Fizika
470
Tekintsük hogy a H atom elektronjának keringési sebsessége 1000 km/s.Határozd meg a frekvenciát,ha az atom sugara 10 -¹⁰ m.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`v_k` = 1000 `(km)/s` = `10^6` `m/s`

r = `10^(-10)` m

`v_k` = `2*r*pi*f`

f = `v_k/(2*r*pi)` = `10^6/(2*10^(-10)*3.14)` = `1.59*10^(15)` `1/s`
0