Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan kell elkezdeni? létszi segítsetek

Főoldal » Középiskola » Matematika
1032
Egy 900 kg/m3 sűrűségű fából készült,1,9 kg tömegű tekegolyót végiggurítunk egy 30 m hosszú pályán. Hányszor fordul meg eközben?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Szia!

a sűrűségből és a tömegből ki tudod számolni a térfogatot, ez egy golyó (gömb) szóval kinézed fv. táblából a térfogata képletét, ebből megkapod a sugarat, ebből kiszámolod a kerületét, a 30 at pedig ezzel elosztod, hogy megnézd hányszor van benne.


Kérdésed van, nyugodtan írj!

-S.R.
0

Valaki el tudja küldeni a megoldásokat is?
0


V = `m/rho` = `1.9/900` = `0.002dot(1)` `m^3` = `2.dot(1)` `dm^3`

V = `(4*r^3*pi)/3`

r = `root(3)((3V)/(4*pi))` = `root(3)((3*2.11)/(4*3.14))` = 0,7958 dm

K = `2*r*pi` = `2*0.7958*3.14` = 5 dm = 0,5 m

A fordulatok száma:

x = `30/0.5` = 60-szor fordul.
0