Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
351
Hová kell helyezni azt a tárgyat, amelynek fele akkora képét egy 40 cm görbületi sugarú domború tükörrel akarjuk előállítani?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
R=40
A tárgy képe látszólagos úgyhogy
N=-0,5 , f=R/2=20

1/f=1/k+1/t
N=k/t
ha megoldód az egyenletrendszert t=20cm
0