Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hasonlóság

Főoldal » Középiskola » Matematika
506
Két kocka térfogatának aránya 1:27. Mekkora az oldalak aránya?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A kocka térfogata: V = a³
Az aránypár első tagja 1 --> 1 = a³ --> a = 1, tehát az első kocka éle 1 cm volt.
A második tag 27 --> 27 = a³ --> a = 3, tehát 3 cm az éle.

Így a két kocka élhossza 1:3 aránylik egymáshoz.
1