Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hasonlóság síkban és térben

Főoldal » Középiskola » Matematika
414
Egy derékszögű háromszög befogója 8 cm, átforója 10 cm. Mekkora ennek a befogónak az átfogóra eső merőleges vetülete?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Ha ezt a vetületet p-vel, az átfogót c-vel a befogót pedig a-val jelöljük, akkor a befogótétel szerint:
a= p*c  /behelyettesítve
8= p*10  /()2
64=p*10 /:10
6,4cm=p
0