Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek. SOS.

Főoldal » Középiskola » Matematika
306
Sürgős. Köszönöm ha segítesz.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Fent van a neten a tankönyvetek magyarázattal, kidolgozott feladatokkal. Érdemes "lapozgatni".

https://www.nkp.hu/tankonyv/matematika_10_1/lecke_05_037

0

a, `(x^2+3x)(x^2-3x)` = `(x^2)^2-(3x)^2` = `x^4-9x^2`

b, `(1/5x-7)(1/5x+7)` = `(1/5x)^2-7^2` = `1/25x^2-49`

c, `(3a^2b+5ab^2)(5ab^2-3a^2b)` = `(5ab^2)^2-(3a^2b)^2` = `25a^2b^4-9a^4b^2`

d, `(x^k-y)(x^k+y)` = `(x^k)^2-y^2` = `x^(2k)-y^2`
1