Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek. SOS.

Főoldal » Középiskola » Matematika
345
Sürgős. Köszönöm ha segítesz.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1,

a, `(t+3)(t-3)` = `t^2-3^2` = `t^2-9`

b, `(2x-5)(2x+5)` = `(2x)^2-5^2` = `4x^2-25`

c, `(5b-2a)(5b+2a)` = `(5b)^2-(2a)^2` = `25b^2-4a^2`

d, `(2xy+1)(2xy-1)` = `(2xy)^2-1^2` = `4x^2y^2-1`

2,

a, `(t-3)(3+t)` = `t^2-3^2` = `t^2-9`

b, `(t+3)(3-t)` = `3^2-t^2` = `9-t^2`

c, `(a-1)(1+a)` = `a^2-1^2` = `a^2-1`

d, `(3x+2)(2-3x)` = `2^2-(3x)^2` = `4-9x^2`
1