Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számtani sorozat

Főoldal » Középiskola » Matematika
312
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A derékszögű háromszög oldalai:
x-d; x; x+d
Kerület= x-d+x+x+d=3x
A feladat feltételei miatt 3x nagyobb 48-cal, mint az x. Azaz 3x=48+x, amiből x=24 cm.
(24-d)²+24²=(24+d)²
576-48d+d²+576=576+48d+d²
576=96d
d=6
A háromszög oldalai 18; 24; és 30 cm.
0